ANA SAYFA   KURUMSAL   POLİÇELER   BİLGİ BANKASI   İLETİŞİM  
    Dizin :: BİLGİ BANKASI \ NE YAPMALIYIM?
Bizimle çalışmak ister misiniz?
İnternet üzerinden iş başvurusu için insan kaynakları formunu doldurabilirsiniz...

Form için burayı tıklayın »

İletişim kısayolları
+90 (258) 263 02 52
+90 (258) 264 30 99
İnsan kaynakları »
  Daha fazla bilgi »
IŞIK ASİSTANS
ŞAHİKA EKSTRA
ÇÖZÜM ORTAKLARI
NE YAPMALIYIM?
  Hasar Anında Neler Yapılmalı
  Poliçe ve zeyilname numaraları vadesi, hasarın yeri ile tahmini hasar miktarı öğrenilerek derhal, sigorta şirketine haber verilmelidir.

  Mümkünse hasar yeri görülüp not alınmalıdır. Tahmini hasar miktarını bildirebilmek ve ekspere geldiğinde yardımcı olabilmek için gerekli olabilir.

  Müşterilerin hasarlı malları olduğu gibi bırakmamaları , hasarı azaltıcı çalışmalar yapmaları ancak (özellikle yangın hasarında) bir temizlik işlemine veya malların yerini değiştirmeye kalkışmamaları, Nakliyat hasarlarında emteanın müşteriye ait bir depoya çektirilmesi, Kasko hasarlarında vasıtanın bir tamirhaneye çekilmesi sağlanmalıdır.

  Bütün hasarlarda Mutlaka bir resmi zabıt (Trafik kaza raporu, karakol müracaat ve görgü tutanağı gibi) tutturulması ve mümkünse fotoğraf çekilmesi sağlanmalıdır. Zabtın mutlaka mühürlü ve imzaların tasdikli olması gerekir.

  Müşterinin aynı riziko için Başka sigorta şirketleri ile aktetdiği poliçeler varsa bunları bildirmesi ve ibraz etmesi sağlanmalıdır.

  Hasarı tesbit için gelecek ekspere ve Milli Reasürans yetkilisine her türlü kolaylık gösterilmelidir.

  Müşterinin tahmini hasar miktarını ve bu konudaki taleplerini detaylı bir talepname hazırlayarak gerekli evraklarla birlikte sigota şirketine göndermesi sağlanmalıdır.

  Hasarın tesbitinden sonra Eksik sigorta, Amortisman, Sovtaj sebepleri ile yapılacak indirimler eksperden öğrenilmeli ve sigortalıya gerekli açıklama yapılarak Mutabakat sağlanması için yardımcı olunmalıdır.


 
enginmutlu.com |